Masa para Tamales
Hello everybody, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Masa para Tamales. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Masa para Tamales is one of the most well liked of current trending meals on earth. It is appreciated by millions daily. It's easy, it's quick, it tastes delicious. They are fine and they look wonderful. Masa para Tamales is something which I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Masa para Tamales, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masa para Tamales delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Masa para Tamales is 12 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can have Masa para Tamales using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve that.
Pues yo sé que hay muuuucha variedad de formas de cómo preparar la masa para tamales.... Para mí ésta es muuuuy especial porque desde que yo tenía 15 añitos la aprendí a hacer, nos costó mucho esfuerzo y nos quedó....!!! Yo jamas creí que mi masa fuera a flotar en un vasito con agua... Y con todo el respeto y no sé si vive o muere, pero Doña Pepa, tiene todo el credito. Esta Sra. es, o era una costurera de mi pueblo, muy bondadosa. Que vivía enfrente de donde yo trabajaba. Yo atendía una zapatería. Y fui muy feliz ahí en ese trabajo. Y los jueves hacía o cocinaba siempre algo para mi casa. Decia mi padre..." Echando a perder se aprende" en paz descanse. Tú sigue practicando!
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Masa para Tamales:
- 5 libras harina de maíz para tamales
- 2 litros manteca de cerdo
- Caldo de pollo (3 litros)
- 2 cdas. De royal. O polvo de hornear
- al gusto Sal
- Mole con pollo desmenuzado
- Chilorio con rajas y queso fresco
- Hojas para tamal remojadas
Steps to make to make Masa para Tamales
- En un recipiente grande, donde puedas manipular la masa, se pone la harina de maíz, la manteca se derrite o se deja a temperatura ambiente. No se calienta, porque si no la masa se cuece. Y el caldo tiene que estar tibio.y de preferencia colado.se mezcla el polvo de hornear en la harina, el primer litro de manteca, que es de cerdo, si es de chicharrón con acientos esta masa te quedará de lo más rico. Se deja aún lado y la segunda masa se acrema hasta que se haga como una especie de pomada.
- Cuando ya logras tener tu manteca a punto de pomada se junta con la primer mezcla, y se integran perfectamente. Todo esto se hace a mano de afuera hacia dentro, repitiendo esto muchas veces. Se va agregando el caldo de pollo (puede ser de puerco) pero en esta ocasión hice tamales de pollo. Pues es un trabajo un poco cansado, así que si cuentas con una batidora eléctrica es recomendable que para que tu masa agarre más oxígeno la utilices. Y vallas probando de sal.
- Ya que la manteca y el caldo ya tenían sal. Pues es momento de hacer tu prueba de la morusa de masa en un vaso de agua, si aún no flota quiere decir que le falta un poco más de caldo y otro poco de manteca. Después de una hora de batido, ya tu masa tiene que estar lista. La puedes utilizar inmediatamente, o simplemente dejarla reposar un poco más. Mientras tener todos tus ingredientes con los que vas a trabajar. Tus hojas remojadas y escurridas, tu mole con el pollo deshebrado, y el queso.
As your experience and also confidence grows, you will find that you have a lot more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you want to serve a dish that makes use of fewer or even more components or is a little basically hot, you can make straightforward modifications to accomplish this objective. In other words, begin making your recipes on time. When it comes to standard food preparation skills for beginners you do not need to learn them yet only if you understand some straightforward food preparation strategies.
This isn't a complete guide to quick as well as easy lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this exceptional food Recipe of Homemade Masa para Tamales. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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