Chaneques (Jitomates rellenos)

Chaneques (Jitomates rellenos)

Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Chaneques (Jitomates rellenos). One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Chaneques (Jitomates rellenos) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's easy, it's quick, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. Chaneques (Jitomates rellenos) is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Chaneques (Jitomates rellenos), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Chaneques (Jitomates rellenos) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Chaneques (Jitomates rellenos) is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Chaneques (Jitomates rellenos) estimated approx 60 minutos.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Chaneques (Jitomates rellenos) using 11 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve that.

(SAN LUIS POTOSÍ, MÉXICO) Esta fue una receta que se le ocurrió a mi mamá y no es un postre ni un snack, es un plato principal hecho con ingredientes mexicanos y basado en los cuentos tradicionales de mi país, es saludable y es picante. No es pesado, es nutritivo y es saludable.

El chaneque forma parte de la tradición oral mexicana desde la época prehispánica, sus leyendas provienen siempre de los estados del sur y la costa del Golfo de México siendo Veracruz uno de los focos más importantes de su actividad. Eran dioses menores protectores de ríos, cuevas o árboles (se les ve mucho a orillas del Lago de Catemaco). Al llegar los españoles los llamaron "duendes" pero entre los mexicanos siempre conservaron su nombre original "chaneques" que quiere decir "los que habitan en lugares peligrosos" y sus leyendas van desde anécdotas jocosas hasta experiencias horribles en las que algún chaneque causó desorientación a alguien o lo hizo perder su espíritu animal llevándolo hasta las orillas de la tumba.

México es muy rico en historias de fantasía y terror, he aquí un platillo para homenajear al Halloween desde nuestra gastronomía.

Ingredients and spices that need to be Get to make Chaneques (Jitomates rellenos):

  1. 8 jitomates bola pequeños
  2. 8 chiles güeros
  3. 1/2 kilo carne molida de res
  4. 16 clavos (especia)
  5. al gusto Tomillo y mejorana
  6. al gusto Sal y pimienta
  7. Aceite
  8. 1 litro agua
  9. 1 rebanada cebolla
  10. 1 ajo grande
  11. 1 limón (sólo el jugo)

Steps to make to make Chaneques (Jitomates rellenos)

  1. En una cacerola espaciosa prepara la carne molida: en una buena cantidad de aceite fríe la rodaja de cebolla y el ajo hasta que ofrezcan un aspecto dorado y transparente, agrega la carne de res y sazona con sal, pimienta, tomillo, mejorana y el jugo de limón. Mueve con frecuencia hasta que la carne esté bien cocida.
  2. A parte lava los jitomates y los chiles güeros, a estos últimos retírales el tallo (la corona) y corta verticalmente hasta la mitad. Con la ayuda de un cuchillo saca las semillas y las venas. Unta aceite y sal para ponerlos a asar en una plancha. Cuando se doren retira del fuego. Importante: si eres de piel sensible al picante usa guantes de plástico para tratar los chiles.
  3. Pon a calentar el litro de agua en una olla hasta que suelte hervor, cuando esto suceda coloca dentro los jitomates y déjalos ahí dos minutos, el agua debe cubrirlos por completo. Que permanezcan en el agua hirviendo dos minutos y retira. Luego quítales la piel con cuidado, procurando no maltratarlos extrae la pulpa por el corazón (donde estaba el tallo) con un cuchillo.
  4. Rellena cada jitomate con unas cucharadas de carne molida (que no se cuelen los trozos de cebolla y el ajo), coloca sobre la abertura de cada jitomate un chile güero de manera que simule un gorro. Coloca a cada jitomate dos clavos a manera de ojos. Sirve con papas fritas y una ensalada que no incluya jitomate. This is Halloween!!

As your experience and also confidence expands, you will discover that you have a lot more natural control over your diet regimen and adjust your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you wish to serve a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make easy changes to achieve this objective. Simply put, start making your recipes promptly. As for basic food preparation skills for novices you do not require to discover them however just if you understand some simple cooking strategies.

This isn't a total overview to fast and also very easy lunch recipes however its excellent food for thought. Ideally this will obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family members without doing too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Simple Way to Make Homemade Chaneques (Jitomates rellenos). Thank you very much for your time. I'm sure you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Mayonesa de aguacate🥑🥑 fácil y saludable

Almuerzo rápido: Camarones salteados con moneditas de plátano y aguacate 🥑

Jocón de pollo - Guatemala